Riihimäen Aurinko Apteekki jatkaa 1800-luvulla perustetun Riihimäen 1. apteekin jalanjäljissä

Riihimäen 1. Aurinko apteekkarilla, Kirsi Pietilällä, on pitkä tarina Tuusmetin ja toimitusjohtaja Seppo Hämäläisen kanssa. Tuusmet on ollut mukana kahden Pietilän apteekin vaiheissa ja kaikki on aina sujunut kiitettävästi.

Viisi vuotta sitten Tuusmet astui kuvioon mukaan, kun Pietilä oli apteekkarina Kontulan apteekissa Helsingissä. Sinne Tuusmet toimitti hyllyt ja apteekkiin tehtiin täysi remontti. Kaikki uusittiin reseptitiskejä myöten, sillä edellinen toimittajan tiskit eivät olleet riittävän tukevia ja asiakastilaan kaivattiin lisää äänieristystä. Pietilältä Kontulan apteekki siirtyi uudelle omistajalle kalusteineen päivineen lokakuussa 2020.

Moderni perinteen jatkaja Riihimäellä

Pietilän muuttaessa Riihimäelle apteekin suunnittelu otettiin yhteistyökumppanin kautta ja Tuusmet toimi toteuttajana. Apteekin ovea levennettiin, kassan paikkaa vaihdettiin, hyllyjä muokattiin ja niitä järjesteltiin uudelleen. Hyllyjä myös pinnoitettiin uudelleen, mikä antoi niille uuden, siistimmän ilmeen ja säästi niin luontoa kuin rahaakin, kun uusia hyllyjä ei tarvinnut hankkia.

Myös yritysilme mietittiin uudelleen ja Tuusmet toimitti teippaukset. Riihimäen Aurinko apteekki sijaitsee Prisma kauppakeskuksessa, jossa on lasiseinät ja siksi apteekin näkyvyyttä ja teippauksia on mietittävä eri tavalla kuin kivijalassa olevan apteekin.

Kaikki ei aina suju kuin Strömsössä

 ”Kaiken kaikkiaan yhteistyö Tuusmetin kanssa on sujunut hyvin. Tällä kertaa suunnitellut aikataulut pitivät hyvin asiantuntevien tekijöiden ansiosta”, muistelee Pietilä remonttiaikoja. Suurin työ tuli kassatiskin paikan vaihtamisesta, jossa oli omat hankaluutensa. Siitäkin voitiin oppia se, että hyvin tehdyt suunnitelmat ovat puoli voittoa ja jatkossa kannattaakin miettiä liikkeet tarkasti etukäteen.

Riihimäelläkin remonttia tehtiin apteekin aukioloaikoina ja muutamana iltana apteekin sulkemisen jälkeen. Remontoitava nurkka eristettiin ja hyllyjä järjesteltiin väliaikaisesti niin, että remontista aiheutui mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille ja henkilökunnalle.

 

Riihimäen 1. apteekki on perustettu 18.6.1885. Sen ensimmäinen apteekkari oli Knut Victor Sahlberg. Apteekki sijaitsi tuolloin Riihimäen aseman lähettyvillä, minne apteekki palasi syyskuussa 2010 muuttaessaan uusiin tiloihin Prismakeskukseen. Ajanmukaiset tilat vastaavat nykypäivän asiakkaiden toiveita, ja lääkeostot sujuvat kätevästi samalla käynnillä muiden ostosten kanssa.